Blog

  1. Indukcijske kuhalne plošče – prednosti in slabosti

    Indukcijske kuhalne plošče
    Vse več ljubiteljskih kuharjev se zanaša na indukcijski štedilnik. Logično, saj nudi številne prednosti pred klasičnim električnim kuhališčem ali plinskim kuhališčem, vendar pa je pri indukcijski kuhalni plošči treba upoštevati nekaj stvari.
    Preberi več »
  2. Pravilno shranjevanje hrane v hladilniku.

    Pravilno shranjevanje hrane v hladilniku.
    Po nakupih hrano pogosto neselektivno hranimo v hladilniku. S pravilnim skladiščenjem je mogoče znatno podaljšati rok uporabnosti sadja, zelenjave, mesa in rib. Vendar pa jagode, tropsko sadje in paradižnik izgubijo aromo v hladilniku in jih je treba hraniti v sadni posodi, medtem ko jabolka ostanejo najbolj sočna prav v hladilniku. Nepravilno skladiščenje pomeni, da se veliko hrane prehitro pokvari in lahko celo škoduje zdravju.
    Preberi več »
  3. Na kaj morate biti pozorni pri nakupu vgradne pečice?

    Vgradne pečice
    Prava pečica vse olajša. Pomfrit in piščanec postaneta hrustljava, torta sočna in okusno nedeljsko pečenko, pripravite z levo roko. S sodobno napravo imate na voljo še več funkcij, na primer funkcijo samočiščenja. Poleg tega vam ni več treba glavne naprave vaše kuhinje nameščati na ravni tal. Dandanes je veliko bolj ergonomska možnost uporabe vgradne pečice na ravni oči. To ščiti hrbet in vam omogoča udobno spremljanje hrane v pečici.
    Preberi več »