Osebni podatki

Varstvo osebnih podatkov
Splošni pogoji in varstvo osebnih podatkov

  • Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe povezane z varstvom osebnih podatkov.
  • V BFC spletna trgovina d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost in veliko pozornost namenjamo varstvu podatkov
  • Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), kakor tudi z novo Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).
  • Ob uveljavitvi nove GDPR uredbe smo vam v želji, da bi vam na kar se da enostaven način predstavili oblike shranjevanja in uporabe Vaših osebnih podatkov pripravili seznami, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki tudi v povezavi s partnerji, tretjimi osebami in piškotki ter drugimi tehnologijami sledenja.


O nas
Upravljalec podatkov je podjetje BFC spletna d.o.o. (v nadaljevanju upravljalec)


Oblike sodelovanja
Naše storitve lahko uporabljate kot:

  • anonimni uporabnik (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani)
  • naročnik na e-novice (v tem primeru lahko naše storitve uporabljate kot neznani uporabnik, edini podatek, ki nam ga zaupate pa je le vaš elektronski naslov. Drugih podatkov v tem primeru o vas ne zbiramo. Na naše e-novice pa se lahko vedno odjavite (povezava do odjave je v vsaki e-novici) in s tem se izbrišete iz naših seznamov.
  • registrirani uporabnik
  • registrirani kupec


Osebni podatki, ki jih zbiramo
O naših registriranih uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:

  • podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo). Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zaveznaca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zaveznaci za DDV. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj profil.
  • kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj račun.
  • finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke posredujemo le izdajatelju vaše kreditne kartice. Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta.
  • podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah, vrnitvah naročil. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj račun.
  • podatki vezani na vašo uporabo in profil: zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaključenem naročilu, pogostost obiskovanja posameznih oddelkov, pogosti nakupi, komunikacija z nami preko rubrike Vprašanja in odgovori, izbrani oddelki ter oddani komentarji in ocene naših ponudb. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj račun.
  • marketinški podatki: vaše naročnine na naše e-novice, vaši seznami želja. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj račun
  • tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. BFC spletna trgovina d.o.o.  lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani), vendar le ob vaši privolitvi.  Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.


Kako pridobivamo podatke
Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko: 

  • se registrirate kot uporabnik spletne trgovine BFC Shop
  • oddate naročilo
  • stornirate naročilo
  • se naročite na katerokoli izmed naših e-novic
  • pregledujete naše vsebine
  • ko objavite vprašanje, komentar ali oceno kateregakoli izmed naših izdelkov
  • ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek, ...
  • z nami komunicirate preko družbenih omrežij
  • Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.


Kaj delamo z vašimi podatki
Podatke o registriranih uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za:

  • zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig),
  • izvedbo vaših naročil
  • za analize poslovanja, planiranje, spremljanje statistik, obnašanja kupcev ter obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani
  • Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.
  • Vkolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli družbenega omrežja bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega družbenega omrežja posredujemo marketinška sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.


Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov
Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

  • dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila
  • v primeru, ko vaše naročilo vključuje izdelke, ki so na zalogi pri dobavitelju, mu posredujemo podatke, ki jih potrebuje za pripravo pošiljke z vašim naslovom za dostavo in vsebino naročila
  • dobaviteljem in pooblaščenim serviserjem, v kolikor se rešujejo reklamacije ali vprašanja
  • izvajalcem plačil (na primer Paypal, Diners, ponudniki kreditiranja, Activa)
  • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.) 
  • z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google
  • Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.
  • Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.


Roki hrambe osebnih podatkov

  • Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.
  • Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.
  • V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.


Zagotavljanje varnosti

  • Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.
  • Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom.
  • Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Piškotki
Delovanje naših spletnih strani je brez naših piškotkov praktično nemogoče. Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.
Naša spletna stran je le ena izmed nekaj milijard strani, na katerih lahko na vašo napravo dobite tudi piškotke Google, Facebook, Twitter, Youtube in drugih družbenih medijev, oziroma le te vaš piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov. Za to potrebujemo vašo privolitev, ki jo lahko potrdite v pojavnem oknu na dnu strani ob prvem obisku.

Piškotki na naših straneh:

Ime piškotka
Namen
Čas piškotka
Podjetje
PHPSESSID ID vašega seje na strežniku. 2 Uri BFC d.o.o.
form_key Shrani naključno ustvarjeni ključ, ki se uporablja za preprečevanje ponarejenih zahtev. 2 Uri BFC d.o.o.
form_key Shrani naključno ustvarjeni ključ, ki se uporablja za preprečevanje ponarejenih zahtev. Do konca seje BFC d.o.o.
mage-cache-storage Omogoča predpomnjenje vsebine v brskalniku, da se strani hitreje naložijo. Do konca seje BFC d.o.o.
mage-cache-storage-section-invalidation Omogoča predpomnjenje vsebine v brskalniku, da se strani hitreje naložijo. Do konca seje BFC d.o.o.
mage-messages Omogoča prikaz sporočil na strani. Do konca seje BFC d.o.o.
mage-translation-file-version Olajša prevajanje vsebine v druge jezike. Do konca seje BFC d.o.o.
mage-translation-storage Olajša prevajanje vsebine v druge jezike. Do konca seje BFC d.o.o.
private_content_version Omogoča predpomnjenje vsebine v brskalniku, da se strani hitreje naložijo. 10 Let BFC d.o.o.
product_data_storage Omogoča predpomnjenje vsebine v brskalniku, da se strani hitreje naložijo. Do konca seje BFC d.o.o.
recently_compared_product Omogoča prikaz nedavno primerjanih izdelkov. Do konca seje BFC d.o.o.
recently_compared_product_previous Omogoča prikaz nedavno primerjanih izdelkov. Do konca seje BFC d.o.o.
recently_viewed_product Omogoča prikaz nedavno prikazanih izdelkov. Do konca seje BFC d.o.o.
recently_viewed_product_previous Omogoča prikaz nedavno prikazanih izdelkov. Do konca seje BFC d.o.o.
section_data_ids Omogoča predpomnjenje vsebine v brskalniku, da se strani hitreje naložijo. Do konca seje BFC d.o.o.
store Pogled trgovine ali jezik, ki ste ga izbrali. 1 Leto BFC d.o.o.
user_allowed_save_cookie Prikaz dovoljenja za piškotke. 1 Leto BFC d.o.o.
PIWIK_SESSID Omogoča sledenje po spletni strani - vaša IP številka se ne sledi Do konca seje BFC d.o.o.
_pk_id.1.4e72 Omogoča sledenje po spletni strani - vaša IP številka se ne sledi 1 Leto BFC d.o.o.
_pk_ses.1.4e72 Omogoča sledenje po spletni strani - vaša IP številka se ne sledi 1 Ura BFC d.o.o.


Vaše pravice
Našim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

Vpogled v vse podatke, ki jih imamo zbrane o vas je možen preko menuja Moj račun

  • Omogočamo vam, da praktično vse vaše osebne podatke popravite in uredite sami z uporabo funkcionalnosti v svojem meniju vašega računa.
  • Prav tako lahko vse vaše podatke izbrišete s pomočjo zavihka "Izbris računa" v vašem profilu
  • Na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki
  • Del pravic lahko uveljavite neposredno z vpogledom na to stran in v navedene vsebine. Pravico do popravka smo tudi zagotovili preko vmesnikov v menuju Moj profil. Sami se lahko odjavite od prejemanja na e-novic.
  • Vse ostale pravice lahko uveljavite tako, da nas o vaši zahtevi obvestite s priporočenim pismom na naslov: BFC spletna trgovina d.o.o., Žimarice 26a, 1317 Sodražica, s pripisom GDPR – TEMA, pri čemer je tema lahko ena izmed zagotovljenih pravic: dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave podatkov, blokiranje obedalave podatkov, izbris osebnih podatkov, ugovor na obdelavo podatkov, prenos podatkov.

Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS.